Om

Hensikten med denne hjemmesiden er å vise hvorfor Munchmuseet bør få sitt nybygg på Tøyen. Hvorfor stable mange kulturinstitusjoner ned i vannkanten når vi har et så flott område på Tøyen? Hvorfor skal ikke Tøyen kunne ha en kulturenklave?
Her skal vi prøve å samle informasjon og belyse hvor flott området blir med Munchmuseet, skulpturpark, Ola Narr og Botanisk hage med det nye veksthuset.

Nettstedet driftes uten noen form for økonomisk støtte. Fra oktober 2012 vil dette nettstedet også fungere som hjemmeside for Facebook-siden «Munchmuseet på TØYEN».

Har du ideer og bidrag, kan du sende dem til munch.pa.toyen@gmail.com

Signerte innlegg står for underskrivers regning.

Vi forbeholder oss retten til å slette anonyme kommentarer og kommentarer utenfor tema.

Reklame

2 tanker om “Om

  1. Jeg er født og oppvokst påFredensborg i Oslo, men nå bosatt i Asker i mange år. Som venstremann har jeg prøvd å melde fra at oslolaget nå bør snu i spørsmålet om nytt Munchmuseum i Bjørvika.
    Jeg husker godt Museet på Tøyen ble inviet i 1963. Vi var så stolte over dette fine bygget, en stolthet som kan sammenlignes med den stoltheten vi i dag føler for operaen i Bjørvika. Videre gleden over over at vi endelig kunne få se mer av vår verdensberømthet enn det vi kunne beskue i Munchsalen i Nasjonalgalleriet.
    Lite vil kunne gjøre meg mer glad enn om mitt gamle parti i Oslo kunne snu og innse at Munchmuseet hører hjemme på Tøyen.
    Jeg skal heller ikke underslå at jeg synes plasseringen Lamdakolossen på Paulsenkaia, som med sin knekk ser ned på operaen ikke er et genitrekk. Oslo kommune har forvaltet arven etter Edvard Munch og Stenersen på kritikkverdig vis. Denne lamdakolossen vil ikke endre dette.

    La Munchmuseet bli på Tøyen, jeg er overbevist om at med rette arkitektoniske grep, vil museet bli en like god publikumsmagnet som operaen.

  2. Hovedgrunnen til at jeg mener kultuinstitusjoner må stables inn blant nybyggene der er at byplanens visjon ødelegges uten. Toget har desverre gått! Bli heller med på å få området livlig. For ønsker dere virkelig Bjørvikasområdet livløst? Endelig ble det tatt tak i de usle forholdene langs sjøen for å gjøre byen bedre! Det blir flott, men uten massivt kulturinnrykk blir området rett og slett farlig kjedelig. Munch-museum på Tøyen blir da altså helt feil. Og veldig døllt. Det holder i massevis med botanikken og de andre flotte universitetsanleggene. Bruk heller arealet og energien deres til UiO’s samlinger og bli med å videreutvikle der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s